Witamina B17: Największe zatajenie w historii raka


Na wstępie inne ciekawe artykuły:
loading...
loading...

Ponieważ witamina B17 jest zakazana przez FDA, prawdopodobnie nigdy o niej nie słyszeliście.

Mówi się, że pestki moreli są najlepszym źródłem skoncentrowanej witaminy B17. Nasiona znajdują się w pestce owocu.

Substancja ta, zwana także Amigdaliną, ma działanie przeciwnowotworowe.

Jeśli zatem pomaga zapobiegać rakowi, co jest przyczyną jej zakazu? Dlaczego nie jest przepisywana przez lekarzy? Na te pytania odpowiedział G. Edward Griffin. Mówi on, że lek na raka jest dobrze znany i nie znajdziemy go nigdzie indziej niż w naturze. Nie jest on reklamowany, ponieważ nie może być opatentowany. Brak możliwości zarobku wiąże się z obojętnością przemysłu farmaceutycznego.

Głównymi składnikami witaminy B17 są glukoza i cyjanek. Odpowiadają one za właściwości antyrakowe. Aldehyd benzoesowy z cyjanku i glukoza działają razem jako toksyna, która celuje w komórki nowotworowe. Wielu medycznych specjalistów mówi, że amigdalina jest toksyczna, lecz jest to tylko mit.

Witamina B17: Ukrywanie informacji

Mimo braku zatwierdzenia przez FDA, lekarze tacy jak John A. Richardson wciąż leczyli w sekrecie pacjentów przy pomocy witaminy B17. Osiągali lepsze rezultaty terapeutyczne niż nowoczesna medycyna, ale FDA uznało ten lek na raka za nielegalną i niezatwierdzoną formę leczenia, zakazując tej praktyki w USA. Jednakże, suplementy amigdaliny są dostępne do dziś.


O czym jeszcze piszą:
loading...
loading...


Zdenerwowany na zatajenie informacji o witaminie B17 przez FDA, Sloan-Kettering wykonał pięcioletnie badania właściwości przeciwnowotworowych amigdaliny. Konkluzja była następująca:

Zdrowie fizyczne chorych na raka uległo znacznemu polepszeniu. B17 było idealną profilaktyką przed rakiem. U myszy proces rozprzestrzeniania nowotworu uległ zatrzymaniu. Także wzrost guzów zatrzymał się.

Kliniczne sukcesy witaminy B17 były niezwykle inspirujące, jednakże nic nie może się równać prawdziwym ludziom, walczącym ze śmiertelną chorobą, którzy zostali wyleczeni.

Walka z rakiem: bądź czujny

Zbyt mała ilość ćwiczeń i kiepskie dla naszego ciała decyzje to nadrzędna przyczyna powstawania raka. Chociaż parę przypadków pokazuje, że nie ważne jak dużo ćwiczymy, śmiertelna choroba zawsze może nas dosięgnąć. Lecz nie bierzmy tego jako wymówkę, aby przestać ćwiczyć i prowadzić zdrowy styl życia. Jest wiele pokarmów, oprócz witaminy B17, które pomagają nam w walce przeciwko rakowi. Żel i sok z aloesu, sumak, grzyby jadalne, boćwina, kurkuma, trawa pszenicy, papryka chili, surowe owoce i warzywa, czarne nasiona (powszechnie znane jako Nigella sativa), nasiona lnu i chia są jednymi z najlepszych.

Jeżeli podobał Ci się wpis – poczytaj o innych ciekawych naturalnych metodach na profilaktykę i leczenie raka (-> link). Oto niektóre z nich:

Możesz skorzystać również z podpowiedzi zamieszczonych pod wpisem. 🙂

Podziel się ciekawostkami ze znajomymi i polub Warsztat na facebooku, aby mieć stały dostęp do naturalnych sposobów na zdrowie!

źródło

Dodaj w komentarzu na dole swoje przemyślenia i pytania. Znajdziesz tam również listę podobnych wpisów.
Polub nas i udostępnij na facebooku, twitterze, pinterest i google+.

Różne ciekawostki:
loading...

8 przemyśleń nt. „Witamina B17: Największe zatajenie w historii raka”

  1. Cieszę się, że piszecie o Wit. B17
    W Darmstadt Dr. Puttich zajmuje się terapią B17 jak również wit. D,C,
    Gc maf,enzymami. .. oraz ponad 30 innymi preparatami, które skutecznie wzmacniają system immunologiczny oraz atakują komórki rakowe.

    1. Ja właśnie mam pytanie, czy ktoś wie w jakich ilościach ją zażywać codziennie profilaktycznie, kurkuma np.zazywam łyżeczkę codziennie. 🙂

      1. Witam. Ja codziennie rano chrupię sobie 5-6 pestek suszonej moreli. Robie to już rok czasu i czuję się nieżle. Pomimo , że jestem po chemioterapii i radioterapii. Wyniki tomografu klatki piersiowej i głowy są czyste. Pozdrawiam serdecznie 😉

  2. Wyda mi się, że publikując jakiekolwiek informacje należy je podawać w sposób wiarygodny. Po co pisać „czarne nasiona”, skoro to czarnuszka siewna, jak wynika z nazwy łacińskiej. Jeśli autorowi nie chce się tego sprawdzić, to jaką wartość merytoryczną ma cały wpis w oczach czytelników?

  3. Wydaje mi się, że publikując jakiekolwiek informacje należy je podawać w sposób wiarygodny. Po co pisać „czarne nasiona”, skoro to czarnuszka siewna, jak wynika z nazwy łacińskiej. Jeśli autorowi nie chce się tego sprawdzić, to jaką wartość merytoryczną ma cały wpis w oczach czytelników?

  4. podobno wielka farma już wyeliminowała B17 z nowych odmian moreli !!! tak się leczy trzodę ludzką !!
    w innych pestkach też podobno jest tylko mniej, no i kwas pruski który leczy, a w jabłkach jod – dlatego nowe odmiany nie mają pestek albo mizerne. PRZYPADEK ???

  5. „Ponieważ witamina B17 jest zakazana przez FDA, prawdopodobnie nigdy o niej nie słyszeliście.”
    Po 1 to nie jest witamina.Po 2 co mnie jakieś DA obchodzi?Czyżby to FDA było tak potężne i już Polska podlegała USA?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge