witamina B17

Witamina B17: Największe zatajenie w historii raka

Ponieważ witamina B17 jest zakazana przez FDA, prawdopodobnie nigdy o niej nie słyszeliście.

Mówi się, że pestki moreli są najlepszym źródłem skoncentrowanej witaminy B17. Nasiona znajdują się w pestce owocu.

Substancja ta, zwana także Amigdaliną, ma działanie przeciwnowotworowe.

Jeśli zatem pomaga zapobiegać rakowi, co jest przyczyną jej zakazu? Dlaczego nie jest przepisywana przez lekarzy? Na te pytania odpowiedział G. Edward Griffin. Mówi on, że lek na raka jest dobrze znany i nie znajdziemy go nigdzie indziej niż w naturze. Nie jest on reklamowany, ponieważ nie może być opatentowany. Brak możliwości zarobku wiąże się z obojętnością przemysłu farmaceutycznego.

Głównymi składnikami, jakie ma witamina B17 są glukoza i cyjanek. Odpowiadają one za właściwości antyrakowe. Aldehyd benzoesowy z cyjanku i glukoza działają razem jako toksyna, która celuje w komórki nowotworowe. Wielu medycznych specjalistów mówi, że amigdalina jest toksyczna, lecz jest to tylko mit.

Witamina B17: Ukrywanie informacji

Mimo braku zatwierdzenia przez FDA, lekarze tacy jak John A. Richardson wciąż leczyli w sekrecie pacjentów przy pomocy witaminy B17. Osiągali lepsze rezultaty terapeutyczne niż nowoczesna medycyna, ale FDA uznało ten lek na raka za nielegalną i niezatwierdzoną formę leczenia, zakazując tej praktyki w USA. Jednakże, suplementy amigdaliny są dostępne do dziś.

Zdenerwowany na zatajenie informacji o witaminie B17 przez FDA, Sloan-Kettering wykonał pięcioletnie badania właściwości przeciwnowotworowych amigdaliny. Konkluzja była następująca:

Zdrowie fizyczne chorych na raka uległo znacznemu polepszeniu. B17 było idealną profilaktyką przed rakiem. U myszy proces rozprzestrzeniania nowotworu uległ zatrzymaniu. Także wzrost guzów zatrzymał się.

Kliniczne sukcesy witaminy B17 były niezwykle inspirujące, jednakże nic nie może się równać prawdziwym ludziom, walczącym ze śmiertelną chorobą, którzy zostali wyleczeni.

Walka z rakiem: bądź czujny

Zbyt mała ilość ćwiczeń i kiepskie dla naszego ciała decyzje to nadrzędna przyczyna powstawania raka. Chociaż parę przypadków pokazuje, że nie ważne jak dużo ćwiczymy, śmiertelna choroba zawsze może nas dosięgnąć. Lecz nie bierzmy tego jako wymówkę, aby przestać ćwiczyć i prowadzić zdrowy styl życia. Jest wiele pokarmów, oprócz witaminy B17, które pomagają nam w walce przeciwko rakowi. Żel i sok z aloesu, sumak, grzyby jadalne, boćwina, kurkuma, trawa pszenicy, papryka chili, surowe owoce i warzywa, czarne nasiona (powszechnie znane jako Nigella sativa), nasiona lnu i chia są jednymi z najlepszych.

Jeżeli podobał Ci się wpis – poczytaj o innych ciekawych naturalnych metodach. Oto niektóre z nich:

Możesz skorzystać również z podpowiedzi zamieszczonych pod wpisem lub obok. 🙂


KOMENTARZ:

Istnieje taka książka: ‚World without cancer’ (Świat bez raka), która opisuje historię Witaminy B17. Pojawia się tam wiele ciekawych tez. Poza tym, doniesienia chociażby z Niemiec, gdzie stosuje się amigdalinę w leczeniu, pokazują, że może coś być na rzeczy. Niemniej, żyjąc w informacyjnym piekle, będąc zalewanym milionem sprzecznych informacji dziennie, trzeba się czegoś utrzymać, żeby zachować równowagę w swoim życiu. Dlatego – oficjalnie się takich tematów nie przyjmuje i musimy o tym wiedzieć. Natomiast kto co będzie robił na własną rękę, tego nie da się skontrolować. Jeżeli pomaga to super, ale ważne przede wszystkim, żeby nie szkodziło. Ja mam nadzieję, że temat się rozwikła, bo nie chcę żyć w przekłamanym świecie. Nie będę udawał, że takich informacji i doniesień nie ma. Jednocześnie szanuję panujące zasady i jestem dobrej myśli. Przecież chodzi o to, aby Nam się dobrze żyło, ale nie każdy ma to na względzie, niestety. Proszę o rozsądek.

Artykuł stworzony na podstawie poniższego źródła, które jako jedno z wielu, większych (jak przytoczona wyżej książka) lub mniejszych ,podaje takie informacje. Własne autorskie opinie zostały zawarte w komentarzu.

Wierzę, że ten konflikt zostanie rozwiązany za mojego życia, a my poznamy zwyczajną prawdę.

źródło: mrhealthylife.com


Wpisy mają na celu jedynie przedstawienie pewnego schematu. Proszę zwracać uwagę na źródło i indywidualnie rozpatrywać rzetelność informacji. Wszelkie działania oraz decyzje należy konsultować osobiście z własnym lekarzem lub duchownym. Nie ponosimy odpowiedzialności za poczynione przez czytelników kroki.

12 thoughts on “Witamina B17: Największe zatajenie w historii raka”

  1. Cieszę się, że piszecie o Wit. B17
    W Darmstadt Dr. Puttich zajmuje się terapią B17 jak również wit. D,C,
    Gc maf,enzymami. .. oraz ponad 30 innymi preparatami, które skutecznie wzmacniają system immunologiczny oraz atakują komórki rakowe.

    1. Ja właśnie mam pytanie, czy ktoś wie w jakich ilościach ją zażywać codziennie profilaktycznie, kurkuma np.zazywam łyżeczkę codziennie. 🙂

      1. Witam. Ja codziennie rano chrupię sobie 5-6 pestek suszonej moreli. Robie to już rok czasu i czuję się nieżle. Pomimo , że jestem po chemioterapii i radioterapii. Wyniki tomografu klatki piersiowej i głowy są czyste. Pozdrawiam serdecznie 😉

  2. Wyda mi się, że publikując jakiekolwiek informacje należy je podawać w sposób wiarygodny. Po co pisać „czarne nasiona”, skoro to czarnuszka siewna, jak wynika z nazwy łacińskiej. Jeśli autorowi nie chce się tego sprawdzić, to jaką wartość merytoryczną ma cały wpis w oczach czytelników?

  3. Wydaje mi się, że publikując jakiekolwiek informacje należy je podawać w sposób wiarygodny. Po co pisać „czarne nasiona”, skoro to czarnuszka siewna, jak wynika z nazwy łacińskiej. Jeśli autorowi nie chce się tego sprawdzić, to jaką wartość merytoryczną ma cały wpis w oczach czytelników?

  4. podobno wielka farma już wyeliminowała B17 z nowych odmian moreli !!! tak się leczy trzodę ludzką !!
    w innych pestkach też podobno jest tylko mniej, no i kwas pruski który leczy, a w jabłkach jod – dlatego nowe odmiany nie mają pestek albo mizerne. PRZYPADEK ???

  5. „Ponieważ witamina B17 jest zakazana przez FDA, prawdopodobnie nigdy o niej nie słyszeliście.”
    Po 1 to nie jest witamina.Po 2 co mnie jakieś DA obchodzi?Czyżby to FDA było tak potężne i już Polska podlegała USA?

  6. amigdalina nigdy nie trafi w formie nierozłożonej do komórek rakowych, rozkłada się pod wpływem temperatury i HCL z żołądka. To, że jakaś substancja hamuje rozwój komórek nowotworowych w warunkach laboratoryjnych nie świadczy o tym, że podobnie będzie w żywym organizmie. Brak jest badań które potwierdzają jej działanie, a samo nadużywanie pestek może zaszkodzić… nawet nasz polski GIS przed tym przestrzega.

  7. „………Zbyt mała ilość ćwiczeń i kiepskie dla naszego ciała decyzje”

    Bery i bojki śląskie,
    Jeden z współpracowników, zdrowo od-żywieniowiec, nie palący nie pijący, sportowiec po godzinach, lato , jesień zima, wiosna. Guz mózgu wielkości pomarańcza, od paru lat już go z nami nie ma.

    Jedni zarabiają na chemii, inni na pestkach i witaminie C 🙂 oraz innych suplementach które przy normalnym odżywianiu nie są potrzebne.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.