fluoryzacja, fluoryzowana woda, zdrowie, fluor, woda bez fluoru

Fluoryzacja wody powoduje ADHD, otyłość i depresję! – twierdzą naukowcy.

Fluor może być toksyczny – udowodniło to już wiele badań. Według NewsWeek.com, badania pokazują, że fluoryzacja wody i występowanie nadpobudliwości psychoruchowej (ADHD) są silnie skorelowane. Po raz pierwszy naukowcy systematycznie badali związek pomiędzy zaburzeniem behawioralnym a fluoryzacją. Jest to proces, w którym fluor dodaje się do wody, aby zapobiec ubytkom w zębach.

miód, fałszywy miód, jak odróżnić fałszywy miód, zdrowy styl życia, medycyna naturalna, zdrowie, na zdrowie

Fałszywy miód jest dosłownie wszędzie – jak go odróżnić od prawdziwego?

Fałszywy miód stoi na półkach niemal każdego sklepu – większego lub mniejszego. Warto potrafić odróżniać go od prawdziwego i niesamowicie wartościowego. Korzyści zdrowotne z surowego, naturalnego, ekologicznego miodu są po prostu niezliczone. Ma silne właściwości przeciwdrobnoustrojowe, przeciwbakteryjne i obkurczające, a także zwalcza różne schorzenia i choroby.

żarówki energooszczędne, zdrowie, wpływ na zdrowie, zagrożenia

Żarówki energooszczędne i związane z nimi zagrożenia dla zdrowia

Żarówki energooszczędne nowej generacji zastąpiły w większości stare standardowe żarówki. Jednak istnieją alarmujące zagrożenia dla zdrowia wynikające z korzystania z nowych żarówek. Są tak toksyczne, że Amerykańska Agencja Ochrony Środowiska stworzyła protokół awaryjny, którego należy przestrzegać w przypadku pęknięcia takiej żarówki ze względu na uwalniający się gaz trujący. Żarówki te uwalniają 20-krotność maksymalnego dopuszczalnego stężenia […]

leki, skutki uboczne, objawy niepożądane, zdrowie, na zdrowie, medycyna naturalna, zdrowy styl życia

5 znanych grup leków, które dają bardzo wyraźne skutki uboczne

5 znanych grup leków, które dają bardzo wyraźne skutki uboczne Wiele leków na receptę często pomaga nam w naszych problemach zdrowotnych. Czasem ratują nam życie. Jesteśmy przyzwyczajeni do kupowania tabletek, które mają wspierać nasze zdrowie, ale nie potrafimy przyznać, że jednocześnie pogarsza się stan naszej odporności. Kończymy zamknięci w klatce nawyków – pracy dla zarobku […]

tłuszcze, dieta, zdrowie, zdrowy styl życia, cukier, przemysł cukrowy

Jak przemysł cukrowy sprawił byśmy znienawidzili tłuszcze – nieuczciwie!

Jak przemysł cukrowy sprawił byśmy znienawidzili tłuszcze – nieuczciwie! Oszustwo skłoniło ludzi do jedzenia przez dziesiątki lat większej ilości cukru i odtłuszczonej żywności. Niedawno ujawnione dokumenty historyczne pozwoliły odkryć, że przemysł cukrowy zapłacił naukowcom w latach 60. za zbagatelizowanie związku pomiędzy spożywaniem cukru a chorobami serca oraz rozpowszechnianie kłamstwa jakoby tłuszcz był przyczyną owych chorób, […]

margaryna, jeść, czego nie jeść, zdrowie, zdrowe odżywianie

5 rzeczy, których nigdy nie powinno się jeść

Żyjemy w czasach, kiedy dużo eksperymentuje się na żywności. Przemysł spożywczy stosuje wiele dodatków, które mają na celu wzmocnienie smaku, zakonserwowanie, poprawienie wyglądu i tym podobne. Teraz pozostaje przed nami pytanie, co mamy jeść, aby zachować zdrowie? Jako społeczeństwo jesteśmy już coraz bardziej świadomi, czytamy skład produktów, które kupujemy i interesujemy się ich pochodzeniem. Pisze […]

GMO, żywność, monsanto, zdrowe odżywianie, zdrowie, na zdrowie, zdrowy styl życia

4 największe zagrożenia GMO dla życia na świecie. Musisz to wiedzieć

4 największe zagrożenia GMO dla życia na świecie Musisz to wiedzieć Kiedy inżynieria genetyczna była tylko zachodnią nauką, możliwości jakie prezentowała wydawały się być pozytywne i innowacyjne, szczególnie dla rolnictwa. Sprawia, że plony można zebrać szybciej, a zbiory są obfite. Eliminuje zapotrzebowanie na pestycydy. Stwarza więcej żywności dla dużej populacji. Jednak odkąd genetyczna modyfikacja stała […]

Superfood na jesień i zimę. Co jeść, aby cieszyć się krótszymi dniami??

Superfood na jesień i zimę. Co jeść, aby cieszyć się krótszymi dniami?? Listopad kojarzy się już z czasem przed świętami, późną jesienią i zimą, charakteryzującą się objadaniem i tyciem. Spędzamy mniej czasu na zewnątrz, więcej czasu odpoczywamy, jemy też więcej tłustego jedzenia. Na szczęście listopad oferuje kilka roślin tego sezonu, którymi możemy wzbogacić odżywianie podczas […]

Imbirowo-cytrynowy baton wzmacniający odporność – przepis

Imbirowo-cytrynowy baton wzmacniający odporność – przepis Przedstawiamy wyjątkowy przepis na pyszną przekąskę o orzeźwiającym smaku, która dodaje energii i wzmacnia odporność dzięki zawartości naturalnej witaminy C. Jest to przepis na surowy baton, bez pieczenia. Składa się on z warstw. Każda z nich jest istotna i opisana poniżej. Życzymy miłego czasu spędzonego w kuchni 🙂

16,4 miliona dorosłych Amerykanów wierzy, że brązowe krowy dają czekoladowe mleko.

Około 7% populacji najwyraźniej wierzy w życie na świecie pełnym rozpuszczalnego kakao i pochodnych mlecznych produktów. Czekoladowe mleko ma swój bardzo poważny mit. Ankieta przygotowana przez National Dairy Council (organizacja zajmująca się nabiałem w szerokim zakresie tematycznym) pokazała, że niespodziewanie dużo, bo 7% dorosłych Amerykanów – pracujących, żyjących w społeczeństwie – uważa, że czekoladowe mleko […]