Zacznij mrozić cytryny i kontynuuj to już przez całe życie.


Sprawdź najnowsze odkrycia:
loading...
loading...

Mrożona cytryna to jeden z najlepszych praktycznych sposobów ułatwiających życie.

Spośród wszystkich pokarmów cytryny królują w kategorii wartości odżywczych i potencjalnych korzyści ze spożywania. Wzmacniają zdrowie całościowo zapobiegając wielu chorobom.

Substancje zawarte w cytrynach przyczyniają się do zahamowania namnażania się komórek rakowych, zwłaszcza raka sutka. Przeprowadzono wiele badań, które potwierdziły silny, pozytywny wpływ na cały organizm. Zaleca się spożywać je regularnie.

Jednakże mało kto wie, że to skórka jest tą częścią cytryny, która zawiera najwięcej witamin i innych wartości odżywczych. Pomijając antyrakowy potencjał, skórka z cytryny ma działanie detoksykujące na ciało i chroni je przed bakteriami, grzybami, pasożytami oraz robakami.

Istnieje kapitalny sposób, jak mrożona cytryna może uświetnić Twoje codzienne rozkosze.

Powinno się dokładnie umyć cytryny (dla lepszego oczyszczenia z chemikaliów można moczyć w sodzie lub na przemian sodzie i kwasku). Następnie schować do zamrażarki. Dla przyspieszenia procesu można je od razu pokroić na kawałki.

Zamrożone cytryny można rozetrzeć i dodawać do ulubionych deserów, napojów, smoothie lub sałatek. W ten sposób poprawisz smak potraw i dodasz mnóstwo dobrych wartości odżywczych. 🙂


Nie przegap także innych nowinek:
loading...
loading...

Inne domowe, lecznicze zastosowania cytryny z Warsztatu:

Życzę dużo zdrówka 🙂

Zapraszam do polubienia strony Warsztatu dobrego słowa na facebooku oraz udostępnienia postu znajomym. Polecam również nasze konta na Pinterest, Twitterze i Google+. Wszystko znajdą Państwo tu wokół, a dzięki mediom społecznościowym będą na bieżąco. W Warsztacie praca dzieje się każdego dnia. 🙂

Dodaj w komentarzu na dole swoje przemyślenia i pytania. Znajdziesz tam również listę podobnych wpisów.
Polub nas i udostępnij na facebooku, twitterze, pinterest i google+.

Ciekawostki i nowoczesne rozwiązania:
loading...

33 przemyślenia nt. „Zacznij mrozić cytryny i kontynuuj to już przez całe życie.”

  1. Na pewno dobrze jest skorzystać z bio cytryn, albo dobrze je umyć – jedna z metod – mycie w occie. Jeżeli ktoś był w krajach, gdzie można nabyć NATURALNE owoce cytrusowe na pewno wie, o czym mówię. Nie mają one takiej skórki śliskiej, są bardziej matowe…

    1. Bo można je potem łatwo rozdrobnić.
      Niemrożoną cytrynę trudno tak przerobić, jedynie obrać ze skórki. A o nią tutaj chodzi.

  2. dla mnie żadna rewelacja mrożę cytrynu od 1978roku jak ktoś nie ma tarki to również może nożem drobniutko pokroić. Powodzenie i dokładności w czyszczeniu cytryn

  3. Czy ktos mi po moze, odstawilam sama statyne,cholesterol 240 a chomocysteina jest 20,5 .Pani doctor powiedziala ,ze nie zna norm I nie interesuje ja to badanie. Do kogo sie udac na konsultacje?,statyny nie chce przyjmowac.anka7777@vp.pl

    1. z tym cholesterolem to wielki mit – celowo podwyższane są normy, żeby braś statyny , bo to wielki biznes – 240 to wcale nie jest duzy , a statyn radzę nie brac , prosze wrzucić w google – mit antycholesterolowy . nie wiem jaka jest norma z cysteiną , ale wszystko w internecie można się dowiedzieć , życzę duzo zdrowia 🙂

      1. Wystarczy regularne jedzenie awokado i cholesterol obniży się w znacznym stopniu. Miałem 265. Mam 170

      2. Homocysteina norma do 16 ale najlepiej by nie przekraczała 8-max10.Prosze odstawić cukry proste i zazywac Wit D3 +K2Mk7 aż do pożądanego poziomu.Dobrze jest włączyć w codziennosc jakiś sport.

    2. poszukaj filmikow na you tube – chlopak nazywa sie Michal Undra robilam u niego konsultacje medyczna przez skypa dla taty ktory jest po zawale – jestem bardzo zadowolona – ma swietna wiedze i zaleca suplementy zamiast statyn…..poza tym ksiazka Jerzego Zieby Ukryte Terapie – swietna ksiazka

    3. Należy przeczytać książkę Jerzego Zięby. Cholesterol można obniżyć jedząc codziennie po 4 żółtka jajek wiejskich. Poziom homocysteiny powinien mieścić się od 5 do 7 jednostek.

    4. zacznij jesc jajka, minimum 4 dziennie, najlepeij na miekko zeby wartosci zoltka nie zniknely. A cholesterol … mity. Przeczytaj kasizke J. Zieby i kolesterolu

    5. Powszechne normy to bujda.U kobiet jeśli nie przekracza 260 to jest okej.Obejrzyj na yutube – Jerzy Zięba cholesterol to mit.A od statyn z dala bo bardzo szkodzą

  4. artyqł wybrakowany i z błędami oraz niedomówieniami!
    Skórka z cytryny (w naszym kraju) to największe badziewie a nie zdrowie, pestycydy, konserwanty i wiele innego syfu.
    na 1gram cytryny przypada mniej witaminy c niż na gram rzeżuchy.
    Pozytywny artykół, szkoda, tylko że nie wspomniano jak wybierać cytryny czy jak je przygotować, żeby były zdrowe…

      1. To nie kółko polonistyczne tylko wiedza o zdrowiu. Też mnie to drażni w dobie korektorów w kompach. Ale to rodzaj dysfunkcji więc kultury troszkę – to tak jakbyś komuś mówiła że na głowie to powinny być włosy a ktoś – ups- nie ma i jest łysy. No nie ma. Zwróć uwagę na merytorykę 🙂

  5. Skórki cytrynowe można również suszyć i pokruszone dodawać do potraw słodkich i wytrawnych. Zachowują więcej witamin 🙂
    Bardzo przydatny blogasek, pozdrawiam 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge