Wykryto rakotwórczy herbicyd w Organicznej Żywności międzynarodowego koncernu Monsanto

Rakotwórczy herbicyd w Organicznej Żywności międzynarodowego koncernu Monsanto! Nawet organiczne jest skażone…

Myślisz, że możesz uniknąć zawartości glifosatu poprzez kupowanie żywności ekologicznej? Pomyśl raz jeszcze. W Stanach Zjednoczonych najnowsze badania wykazały, że wiele produktów organicznych zawiera resztki glifosatu w ilości porównywalnej do pozostałych składników produktów.

Ty i Twoi bliscy codziennie przyjmujecie rakotwórcze herbicydy na śniadanie, a światowa Agencja Żywności nic z tym nie robi. Ponownie pokazuje jedynie swoją nieudolność poprzez ignorowanie raportów wskazujących na wszechobecny glifosat Roundup (środek chwastobójczy) w żywności Monsanto.

Według raportu niebezpieczne ilości glifosatu wykryto w wielu produktach śniadaniowych. Substancja ta, uznana przez Światową Organizację Zdrowia WHO za rakotwórczą znajdowała się m.in. w pieczywie, płatkach, śmietankach do kawy.

Rakotwórczy herbicyd w Organicznej Żywności międzynarodowego koncernu Monsanto! Nawet organiczne jest skażone…

Przerażające jest to, że rakotwórczy herbicyd został wykryty także w chlebie i ekologicznych jajkach. Wymaga to natychmisatowego zakazu na użycie glifosatu w produkcji żywności.

Testy przeprowadzała założona przez byłego naukowca Monsanto stacja Microbe Infotech Laboratories, która zdobyła przez 25 lat szacunek wielu koncernów i jest uważana za najlepszą w badaniach glifosatu w produktach żywnościowych.

Niestety wynik raportu potwierdza to, czego wszyscy się obawiali. Glifosat znajduje taką drogę do naszej żywności jakiej się może nawet nie spodziewamy. Odrębne badania wykazały, że 75% próbek deszczu i powietrza zawierały truciznę. Jak myślisz jaki ma to wpływ na organiczne ogrody Monsanto?

Dlaczego powinniśmy się niepokoić ?

Glifosat zawiera się w 80% żywności, a wielu naukowców wierzy, że jest to najbardziej toksyczny środek kiedykolwiek używany w celach komercyjnych. Przyczynia się do uszkodzeń nerek, wpływa na otyłość, wywołuje depresję, ADHD, autyzm. Alzheimera, parkinsona, liczne sklerozy, raka oraz inne uszkodzenia w rozwoju. Działa destrukcyjnie na mikrobiom ludzi i roślin, co jest powodem wielu współczesnych chorób.


Poczytaj także inne wpisy dotyczące Zdrowego stylu życia. Zapewniam więcej pozytywnych informacji. 🙂

źródło


loading...
loading...

Wpisy mają na celu jedynie przedstawienie pewnego schematu. Proszę zwracać uwagę na źródło i indywidualnie rozpatrywać rzetelność informacji. Wszelkie działania oraz decyzje należy konsultować osobiście z własnym lekarzem lub duchownym. Nie ponosimy odpowiedzialności za poczynione przez czytelników kroki.

3 thoughts on “Wykryto rakotwórczy herbicyd w Organicznej Żywności międzynarodowego koncernu Monsanto”

  1. Witam, mam jedno pytanie dla jasności. Piszecie „RAKOTWÓRCZY HERBICYD W ORGANICZNEJ ŻYWNOŚCI MIĘDZYNARODOWEGO KONCERNU MONSANTO!” czy mam to rozumieć, że w ekologicznej żywności produkcji MONSANTO zawarty jest glifosat i tylko w niej czy we wszystkich produktach różnych producentów organicznej żywności z certyfikatami?

  2. Pomijam wyjątkowo, co „warsztatdobregosłowa” zrobił ze słowem w tytule tego artykułu. Wynika bowiem z niego, że chodzi o organiczną żywność monsanto (nie wiem czemu ta żywność wielkimi literami napisana). Co prawda na moim terenie nie zauważam, by rolnicy stosowali desykacje rzepaku czy ziemniaków (Ziemniaki w porze zbioru mają już samoistnie całkowicie zaschnięte łęciny, co jest też zastanawiające, bo powszechnie kopie się teraz ziemniaki od początku września. Dawniej odbywało się to październik – listopad, a i tak łęciny trzeba było rozdrabniać.) Ale ogólnie, to wypada się zastanowić nad spożywaniem oleju rzepakowego. Oliwa jest jeszcze bardziej problematyczna, chyba,że mamy znajomego rolnika w Prowansji lub na Sycylii. A powszechność dostępu do oleju kokosowego każe się również zastanowić… Czytamy etykiety! I omijamy szerokim łukiem wszystko, co zawiera syrop monsanto, czyli syrop glukozowo-fruktozowy, wytwarzany z ququrydzy monsanto, która oprócz tego, że jest GMO, to obowiązkowo traktowana Roundapem. Omijamy szerokim łukiem kaszę gryczaną, która kiedyś była taka zdrowa.. Autor nie zająknął się słowem o soji, która bez desykacji nie da się zebrać kombajnem. Zatem wegetarianie pozostają bez źródła białka, bo przetwory z soji, nawet tej nietraktowanej chemicznie i tak są mocno chemiczne. „Mleko sojowe” jest o wiele bardziej szkodliwe niż mleko krowie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.