Miażdżyca i nadciśnienie: syrop jako naturalne leczenie


loading...

Schorzenia sercowo-naczyniowe są bardzo częste we współczesnym świecie. Należą do nich, np. miażdżyca, nadciśnienie, choroba wieńcowa i inne.

Przyczyn takiego stanu rzeczy jest wiele. Są to między innymi stres, ciągły pośpiech, niezdrowe odżywianie czy siedzący styl życia.

Chcemy przedstawić niesamowity syrop o fantastycznych właściwościach, który przeprowadza oczyszczanie naczyń krwionośnych (odblokowanie) i przywraca fizjologię parametrów biochemicznych krwi (cholesterol, trójglicerydy, LDL) oraz reguluje nadciśnienie.

Przy regularnym spożywaniu tego syropu otrzymamy najbardziej optymalne rezultaty. Przygotowanie syropu jest banalnie proste, a kapitalne rezultaty zapewnione.

Miażdżyca i nadciśnienie: przepis na syrop na oczyszczenie tętnic, wyregulowanie ciśnienia i parametrów lipidowych krwi (cholesterol, LDL, trójglicerydy):

Składniki:
  • – 3 łyżeczki sody oczyszczonej
  • – pęczek pietruszki
  • – 1 kg cytryn (5-6 sztuk)
  • – 12 szklanek czystej wody
Sposób przygotowania:
  1. Umyj cytryny pod zimną wodą.
  2. Wypełnij rondel gorącą wodą, wsyp sodę i wrzuć cytryny. Pozostaw je tak przez godzinę. Cytryny oczyszczą się z większości pestycydów.
  3. Chemiczną wodę wylej, cytryny opłucz.
  4. Posiekaj na małe kawałki cytryny i natkę.
  5. Uzupełnij rondel świeżą wodą, wrzuć tam posiekane cytryny i natkę. Gotuj przez 2-3 godziny.
  6. Przechowuj syrop w szklanym opakowaniu w lodówce.

Spożywaj 4 łyżeczki syropu każdego ranka przed śniadaniem przez 20 dni z rzędu.

Chciałbym wyraźnie zaznaczyć, że powyższy przepis jest prawidłowy, choć jak ze wszystkimi kuracjami naturalnymi – można je delikatnie modyfikować dla własnych potrzeb. Jeżeli przepis Państwu nie odpowiada w Warsztacie mamy wiele innych, zatem wierzę, że każdy znajdzie dla siebie coś odpowiedniego. 🙂

Dziękuję serdecznie za przeczytanie. Zapraszam do polubienia strony Warsztatu dobrego słowa na facebooku i udostępnienia wpisu swoim znajomym. Poczytaj również inne ciekawe, zdrowotne wpisy z listy poniżej. 🙂

źródło

Bądź zawsze na bieżąco – polub nasze profile na portalach społecznościowych i udostępnij ten post swoim znajomym 🙂

Wpisy mają na celu jedynie przedstawienie pewnego schematu. Proszę zwracać uwagę na źródło i indywidualnie rozpatrywać rzetelność informacji. Wszelkie działania oraz decyzje należy konsultować osobiście z własnym lekarzem lub duchownym. Nie ponosimy odpowiedzialności za poczynione przez czytelników kroki.
loading...

34 thoughts on “Miażdżyca i nadciśnienie: syrop jako naturalne leczenie”

      1. Luciana, blondyneczko miła. Klikałaś w ten link? czy tylko tak sobie z własnej dedukcji jedziesz?

  1. -ważne pytanie czy pokroić całe cytryny ze skórką?
    – pokroiłabym i gotowała pietruszkę , ale nie gotowałabym z cytryną , bo jej walory zdrowotne będą zerowe
    – dodałabym sok z cytryny do każdej dawki pitego wywaru z pietuszki

      1. tak powiewaz w tej wodzie z soda wynoczylas cytryne z toksyn dopiero potem masz ja pokroic z pietruszka juz bez sody pprzeciez jest bardzo przejzyscie napisane

  2. Pytanie czy nadal musze gotowac te cytryny w tej wodzie z soda oczyszczona ? ja mam cytryny w moim ofrodku i nie sa pryskane chemikaliami . drugie pytanie gotowac cytryny i pietruszke przez 2- 3 godziny ? czy to prawda ??

    1. Czytanie ze zrozumieniem to podstawa. Ja też po przeczytaniu pierwszy raz dokładnie nie zrozumiałam o co biega z tą wodą, ale kiedy przeczytałam jeszcze ze 2 razy to wszystko było jasne. Wodę, w której moczymy cytryny(ja dodaję jeszcze łyżkę utlenionej 3%) wylewamy!!!,a cytryny z pietruszką zalewamy wodą ok 3 l – 12 szklanek.Po ugotowaniu i ostudzeniu dałam wszystko na plastikowe sito i drewnianą łyżką lekko przetarłam składniki. Zlałam do słoików(nie wiem czy dobrze zrobiłam z tym przetarciem, ale to taka moja mała modyfikacja.Wszystkich serdecznie pozdrawiam i życzę nieustającego Zdrowia.

  3. jeżeli cytryny są czyściutkie to oczyszczać ich specjalnie nie musimy.
    można gotować te 2-3 godziny albo jak Państwo chcą wrzucić tylko na trochę.
    chodzi o to, że potem odcedzamy płyn i potrzebujemy wywaru. proszę zaufać, że te składniki to nie tylko witamina C.
    róbcie jak Wam serce i dusza podpowiadają – oni się nie mylą

  4. To jakaś żenada. Jeśli przeczyta się tekst źródłowy to jest zupełnie inny przepis. I rację ma Piotr który pisze „w źródle nie ma ani słowa, żeby wylać wodę… wygląda jakby z tą sodą miało się gotować” – dokładnie napisali, że „dodać posiekaną pietruszkę”. Poza tym tutaj podajecie – pęczek pietruszki -1 kg cytryn (5-6 sztuk) a w oryginale/źródle jest jak byk – 1 kg cytryn – 5-6 pęczków pietruszki ?!!
    Kto to tłumaczył. Przepis totalnie nieprecyzyjny.

    1. Ludzie czytajcie uważnie pisze wyraźnie namoczyć cytryny w gorącej wodzie z soda wiadomo ze w wodzie z soda chemikalia z cytryn się rozpuszcza i cytryny bedą czyste bez chemiklji i tak się powinno myć każde owoce i ta wodę należy wylać a w czystej wodzie gotować cytryny na kilogram cytryn idzie około 5-6 cytryn i to jest takie trudne do zrozumienia

      1. Jeśli umiesz czytać ze zrozumieniem, to przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni komentarz. Nie chodzi mi o to co napisane jest na tej stronie a o to, że zupełnie co innego jest w tekście gdzie odnosi się link „źródło”. Nie trzeba było podawać linka do tekstu źródłowego – nie było by wątpliwości i nie było by z czym porównywać – a tak uważam, że jest to zupełnie inna i dosyć radosna interpretacja przepisu oryginalnego a w związku z tym śmiem wątpić, iż ten syrop „oczyszcza tętnice, reguluje parametry krwi oraz ciśnienie tętnicze” albowiem powtarzam – co jest bardzo trudne do zrozumienia przez Adama – jak przeczyta się tekst źródłowy to jest zupełnie inny przepis.

  5. Ludzie kochani,
    róbcie sobie, co chcecie. ja już mam pewne doświadczenie z tymi różnymi przepisami i to, co jest napisane teraz u góry po polsku jest ok.
    a jak wolicie inaczej to sobie róbcie. jak świeży sok z cytryny to chociaż do gotowania skórkę proszę dodać.
    jak przeszkadza, że nieprecyzyjny to proszę pójść do szpitala po precyzyjne uwagi, bo różnica jest taka, że tutaj nie ma skutków ubocznych i można sobie dostosować przepis do własnych upodobań, a z chemią tak nie jest.
    Ludzie kochani…

  6. W oryginalnym przepisie jest tak.wymyc cytryny pod zimna woda.wlozyc do garnka z goraca woda i z sodą.poczekac godzinę dołożyć 5 peczkow pietruszki .gotować 3 godziny na wolnym ogniu.
    Bunch to pęczek.

  7. Mi w walce z nadciśnieniem pomaga mi żywa sól magnezowa. Stosowanie jej naprawdę pomaga w wielu sytuacjach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge