Kuchenka mikrofalowa może wywołać wiele chorób. Dlaczego jest tak szkodliwa?


loading...

Kuchenka mikrofalowa to urządzenie-niezbędnik dla osób propagujących szybkie i łatwe procesy przygotowywania i spożywania posiłków. Wykorzystywana w większości kuchni zarówno tych małych, domowych, jak i tych wielkich, przemysłowych, od wielu lat jest dygresją dla naukowców, koncentrujących się na wpływie wytwarzanych przez nią mikrofal na jakość spożywanych przez nas produktów, a w konsekwencji na nasze zdrowie.

Niestety ceniona za prostotę obsługi oraz oszczędność czasu niesie zagrożenie dla organizmu człowieka. Produkty czy dania odgrzewane w mikrofalówce tracą bowiem swoje największe walory odżywcze, a dzieje się tak za sprawą cząsteczek wody i wchłanianych przez żywność mikrofal.

Kuchenka Mikrofalowa – Dlaczego Jest Szkodliwa i Niszczy Pożywienie?

Brokuły podgrzewane w mikrofalówce tracą 97% wartościowych antyoksydantów, które opóźniają procesy starzenia, pozwalają zachowywać zdrowy wygląd zewnętrzny, czy chociażby chronią przed nowotworem.

Złośliwi mogliby rzec, że każda forma obróbki żywności niesie za sobą negatywne skutki, również gotowanie na parze. Niemniej jednak oddziaływanie mikrofalówki na to, co spożywamy po jej zastosowaniu zajmuje na pewno pierwsze miejsce, w tym niepochlebnym rankingu.

Udowodniono, że fale wytwarzane przez mikrofalówkę powodują rozwój białek w żywności, przyczyniając się tym samym do powstawania jej nieprawidłowej struktury, stanowiącej zagrożenie dla ludzkiego organizmu. Dowiedziono także, że obecna w wielu produktach witamina B-12 poddana elektrycznemu podgrzaniu traci swą wartość w 30, a nawet w 40%. Podobnie dzieje się w przypadku mleka karmiącej kobiety, które po podgrzaniu w mikrofali traci wszystkie swoje wartości odpowiedzialne za wspomaganie układu odpornościowego dziecka, czy walkę z groźnymi bakteriami i wirusami.

Skutki konsumowania dań przygotowywanych w kuchenkach mikrofalowych są długotrwałe i trudne do wyeliminowania. Podczas takiego posiłku organizm nie czerpie żadnych wartości odżywczych, pochłania natomiast cząsteczki, których nie jest w stanie rozproszyć.

Licznie przeprowadzane badania wskazują, że gotowanie w kuchenkach mikrofalowych wpływa negatywnie na strukturę krwi, obniżając poziom hemoglobiny i prowadząc tym samym do anemii. Może powodować spadek limfocytów oraz wzrost leukocytów, czego efektem staje się uszkodzenie wielu komórek. Może także odpowiadać za zwiększony poziom cholesterolu, czy przyspieszoną akcję serca.

Istotne znaczenie ma jeszcze jeden fakt, a mianowicie szczelność kuchenki. Każdy nawet najmniejszy wypływ promieniowania jest w stanie uszkodzić komórki i tkanki człowieka, głównie te w obrębie głowy, na przykład oczy lub mózg.


loading...

Kuchenka Mikrofalowa – Znaczenie Naczynia, w którym Podgrzewamy

Prócz negatywnych właściwości kuchenki mikrofalowej na jakość spożywanych przez nas posiłków wpływa także niewątpliwie rodzaj tworzywa, z którego powstał pojemnik, w którym podgrzewamy owe jedzenie. Większość z nich zawiera bowiem trujące, rakotwórcze elementy, typu etylen, benzen, ksylen, toluen czy BPA, które to w parze z kuchenką napełniają nas chorobotwórczymi toksynami, mogącymi prowadzić do:

  • osłabienia układu odpornościowego

  • zachwiania równowagi hormonalnej, w tym problemów płodnością

  • niedoborów witamin i składników mineralnych

  • zaburzeń emocjonalnych, nerwowości, problemów z pamięcią i koncentracją

  • kłopotów z układem trawiennym, a w konsekwencji nowotworów, w tym szczególnie jelita grubego i żołądka

Zwracajmy zatem uwagę na to co jemy ale także na to w jaki sposób przygotowujemy swoje posiłki. Dbajmy o to by unikać tego co złe, a szanować i wykorzystywać to co dobre. Bądźmy dalecy od tego by w pośpiechu gotować i jeść. Traktujmy te czynności jako rytuał a nie jako konieczną konieczność. Wymierność efektów wówczas będzie na pewno ogromna.


Jest to jedno z kolejnych doniesień o szkodliwości mikrofal. Chcę, aby Państwo zapoznali się z tymi nowościami. Nie każdy musi uważać je za prawdę, ale świadomość tematu jest przydatna. Zobaczymy, jaka będzie przyszłość kuchenki mikrofalowej. Ja sam nie używam i nie lubię – tak intuicyjnie i smakowo. Natomiast wieści zachwalających, prócz ulotek producentów, nie spotkałem dotychczas.

Dziękuję za przeczytanie. Zapraszam do poczytania również innych wpisów o Zdrowym stylu życia (link).

źródło: odkrywamyzakryte.com


Wpisy mają na celu jedynie przedstawienie pewnego schematu. Proszę zwracać uwagę na źródło i indywidualnie rozpatrywać rzetelność informacji. Wszelkie działania oraz decyzje należy konsultować osobiście z własnym lekarzem lub duchownym. Nie ponosimy odpowiedzialności za poczynione przez czytelników kroki.
loading...

2 thoughts on “Kuchenka mikrofalowa może wywołać wiele chorób. Dlaczego jest tak szkodliwa?”

  1. Tajemnica długowieczności! ******
    Stres oksydacyjny to główna przyczyna przedwczesnego starzenia.
    To groźny dla zdrowia stan, w którym organizm produkuje nadmiar toksycznych związków – wolnych rodników. Zwiększenie liczby wolnych rodników w ciele jest spowodowane złą dietą, stresem, zanieczyszczeniem środowiska.
    Zatrzymaj czas, zachowaj młodość i pełnię sił.
    Suplement diety Resvitarox zawiera kompleks najsilniejszych i najskuteczniejszych antyoksydantów spowalniających proces starzenia się organizmu. 100 mg resweratrolu + 4 mg astaksantyny + 5 mg likopenu to optymalna dawka antyoksydantów niwelująca działanie wolnych rodników – toksycznych związków odpowiedzialnych za uszkadzanie komórek, a w efekcie przyspieszone , przedwczesne starzenie się organizmu.
    Resvitarox skutecznie neutralizuje działanie wolnych rodników, chroniąc komórki przed zniszczeniem i tym samym przedłużając młodość!
    Resvitarox działa od środka, neutralizując przyczyny, a nie objawy starzenia się organizmu.
    Regularna suplementacja Resvitaroxu zapewnia trwałą i bezpieczną ochronę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników – faktyczną przyczyną przedwczesnego starzenia się. Jedna kapsułka wystarczy aby na dłużej zachować młodość.
    Maksymalna dawka antyoksydantów spowalniających proces starzenia się organizmu.
    Więcej informacji znajdziesz tu mocantyoksydantow.pl ******
    ujy9h7t8g6r75fe64d5wef65rg76t8hy9ju0ki-k90u8jyt67gr56

  2. Musze sie wam pochwalic w koncu schudlam – 9 kilogramow. Przewalilam chyba caly polski internet zeby znalezc cos na odchudzanie i znalazlam. Wygoglujcie sobie: ranking srodkow odchudzajacych xxally

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge