Tania kawa rozpuszczalna może zawierać za wysoki poziom toksyny i nie mieć związku z prawdziwą

Kawa rozpuszczalna, bo o niej mowa to trunek, bez którego wielu z nas nie wyobraża sobie żadnego poranka czy popołudniowej siesty. Mała czarna stawia nas na nogi, doładowuje energią i niewątpliwie napawa optymizmem, a gdy jeszcze towarzyszy jej kostka ulubionego ciastka, wówczas jesteśmy w siódmym niebie.

KArkołomna WAriacja

Niestety z prawdziwą, smakowitą kawą nie ma ona nic wspólnego, a określanie jej mianem kawy jest nazbyt wygórowane. O tyle o ile smakuje w miarę podobnie i swym wyglądem przypomina ten nieziemski napój, to w rzeczywistości kawa rozpuszczalna jest trucizną wyniszczającą nasz organizm.


TEMATY NA CZASIE
loading...
loading...

Kawa rozpuszczalna jest toksyczna i nie ma nic wspólnego z prawdziwą. Oto dlaczego!

Prawdziwe ziarna kawy zawierają w sobie antyoksydanty, które neutralizują w naszym organizmie działanie wolnych rodników, spowalniają degradację DNA oraz opóźniają procesy starzenia. Tego samego nie da się niestety powiedzieć o kawie rozpuszczalnej, która jest niczym innym jak marketingowo oprawionym produktem, który ma przynosić profity. Wartości, które zawiera naturalna kawa, są kawie rozpuszczalnej zupełnie obce. W jej składzie kryje bowiem silnie trująca ochratoksyna A, która przyjmowana w nadmiarze może prowadzić do poważnych zaburzeń zdrowotnych, powodując uszkodzenia układu odpornościowego oraz nerek, a także działać rakotwórczo.

Ciekawostką jest fakt, iż ochratoksyna A jest zupełnie obojętna na wysokie i niskie temperatury, a co za tym idzie na gotowanie i mrożenie, co potwierdza jedynie fakt, że jej występowanie w kawie rozpuszczalnej, a tym samym w naszym organizmie jest całkowicie 100%.


INNE MODNE TEMATY:
loading...
loading...

Ponadto nasza „bohaterka”, wbrew oczekiwaniom, nie zawiera ani miligrama kofeiny, która to właśnie odpowiada za energetycznego kopa, o którym marzymy codziennie rano otwierając oczy. Posiada natomiast sporą dawkę kalorii, które przyjmowane w nadmiarze wpływają nieprzychylnie na nasze kształty, uwypuklając je tu i ówdzie.

Te i wiele innych czynników dowodzą temu, że tzw. kawa rozpuszczalna nie powinna nawet nosić nazwy KAWA, gdyż obraża tym samym wysokojakościową, ziarnistą kawę naturalną. Jej istnienie powinno być interpretowane jednorako, jako produkt, którego winniśmy wystrzegać się jak ognia, tym bardziej, że do dyspozycji mamy jej niedościgniony, aromatyczny oryginał.

!!!Nie stosujmy zamienników, wybierajmy pierwowzory,

a zdrowie odpłaci nam po stokroć!!!


Poczytaj także inne wpisy o Zdrowym odżywianiu lub Medycynie naturalnej, niekonwencjonalnej. 🙂

źródło: z podziękowaniem e-anetabloguje.blog.pl


Wpisy mają na celu jedynie przedstawienie pewnego schematu. Proszę zwracać uwagę na źródło i indywidualnie rozpatrywać rzetelność informacji. Wszelkie działania oraz decyzje należy konsultować osobiście z własnym lekarzem lub duchownym. Nie ponosimy odpowiedzialności za poczynione przez czytelników kroki.
INNE POLECANE ARTYKUŁY:
loading...

Jedno przemyślenie nt. „Tania kawa rozpuszczalna może zawierać za wysoki poziom toksyny i nie mieć związku z prawdziwą”

  1. Kolejny artykuł o niczym. Radze się zapoznać z badanami, które wskazują, że w USA i UK kawa rozpuszczalna to jedyne źródło antyoksydantów w diecie tych ludzi. Przed pisaniem tych bzdur radze poznać proces produkcji.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge