Herbata imbirowa: Rozpuść kamienie nerkowe oczyść wątrobę i pogoń raka!

Herbata imbirowa jest naturalnym napojem, który może świetnie uzupełnić Nasz Zdrowy styl życia.

Dzięki niej wzmocnisz organizm i sprawisz, że Twoje zdrowie będzie stabilnie trzymało się na wysokim poziomie. Pijąc herbatę imbirową regularnie – będziemy robić na bieżąco oczyszczanie wątroby i nerek z toksycznych złogów.

Herbata imbirowa – pozytywne właściwości, korzyści z picia:

  • jest niesamowicie efektywnym sposobem na ból mięśni, przeziębienie i bóle głowy
  • ma działanie przeciwwirusowe (grypa i inne infekcje)
  • filiżanka herbaty imbirowej obniża ryzyko udaru mózgu
  • imbir poprawia krążenie, dowóz tlenu, witamin i minerałów, dzięki swoim rozgrzewającym właściwościom
  • ma zastosowanie w profilaktyce raka

O imbirze pisałem już nie raz, gdyż jego działanie jest niesamowite.

Imbir był również ważnym składnikiem fantastycznej mikstury na oczyszczanie jelita grubego (link), czynności, bez której wiele osób nie wyobraża sobie spokojnego, zdrowego życia, gdyż w dzisiejszych czasach detoksykacja jest niestety bardzo potrzebna.

Cieszę się, że zdrowy styl życia i Naturalne przepisy na zdrowie stają się coraz bardziej popularne w Naszym pięknym kraju. Nasze zdrowie i zdrowy styl odżywiania są bardzo ważne, ponieważ do realizacji marzeń potrzebujemy energii życiowej.

Herbata imbirowa: przepis na przygotowanie

Składniki:

– surowy miód (organic) – do posłodzenia

– mleczko lub olej z kokosa

– 1/4 łyżeczki kurkumy

– 1/4 łyżeczki imbiru

– porcja wody (szklanka, kubek, filiżanka)

Instrukcje:

Przygotowanie jest niesamowicie proste. Do gotującej się wody dodaj kurkumę i imbir, przycisz gaz i podgrzewaj jeszcze przez 7-10 minut.

Na koniec dodaj mleczko i przelej herbatę do ulubionego kubka. Dla smaku i właściwości możesz dodać miodu, kiedy trochę ostygnie.

Po wszystkim pozostaje Ci cieszyć się korzyściami tej kapitalnej herbaty. 😉

_______________

Drodzy Państwo, jeżeli którakolwiek z chorób kogoś dotknęła – należy współpracować i rozmawiać o wszystkim z lekarzem. Przepisy w internecie nie zastąpią fachowej konsultacji. Mimo to, herbata imbirowa jest naprawdę zdrową opcją i z pewnością przyniesie wiele korzyści. 🙂

Dziękuję serdecznie za Twoje odwiedziny. Jestem pewny, że herbata imbirowa przypadnie Tobie do gustu i odpędzi wiele możliwych schorzeń. Skorzystaj również z innych Naturalnych przepisów na zdrowie, które znajdziesz tutaj, poniżej lub w panelu po lewej stronie. 🙂

Zapraszamy również na stronę Naturalnie Spoko. (link) Można tam znaleźć Coś dla ciała, a także Coś dla ducha.


loading...
Wpisy mają na celu jedynie przedstawienie pewnego schematu. Proszę zwracać uwagę na źródło i indywidualnie rozpatrywać rzetelność informacji. Wszelkie działania oraz decyzje należy konsultować osobiście z własnym lekarzem lub duchownym. Nie ponosimy odpowiedzialności za poczynione przez czytelników kroki.

39 thoughts on “Herbata imbirowa: Rozpuść kamienie nerkowe oczyść wątrobę i pogoń raka!”

  1. Imbir kurkuma zdrowe, kurkumę razem z pieprzem warto dodawać do posiłków. Natomiast ABSOLUTNIE UNIKAĆ miodu i mleka (laktoza) czy śmietanki na komórki rakowe!! Nawet trochę do kawy. Wszystkie rodzaje cukrów są paliwem do wzrostu guzów nowotworowych. Dotyczy to również wszystkich produktów z białej mąki (gluten!), np. makaron, pierogi, naleśniki, ciasta, paniery na mięsie itp. zastąpić np orkiszem. Pieczywo tylko razowe bez drożdży na naturalnym zakwasie.

  2. słuchajcie, może być bez mleczka (kokosowego!), zwłaszcza, że nie tak łatwo dostać dobre, prawdziwe 🙂
    ale jest też mleko migdałowe bardzo pyszne i łatwe do zrobienia 🙂

  3. Cholera, tak ciężko określić dokładnie ile czego? Co to znaczy porcja wody? Ile miodu? Chyba, że autor sam nie wie dokładnie!

    1. To w czym pan Edward pije – szklanka, kubek – to porcja.
      A miód jest do posłodzenia („dla smaku”), więc tyle ile pan Edward lubi słodzić.
      Proszę uczyć się samodzielności. To nie chemia, tutaj nic Pana nie zabije.

    2. a po co takie dokladnosci potrzebne ci zrob jak uwazasz i wedlug uznania . JA robie tak dzbanek taki do zaparzania kawy chyba ok 30ml scieram ok 5 cm imbiru zalewam wrzatkiem i przykrywam gornym wieczkiem od dzbanka –jak ostygnie dodaje miodu moze to byc 1-2 lyzki wedlug uznania i zostawiam na noc -rano przelewam do szklanki bez tych wiorek z imbira i mam wywar na kilka dni ok 2-3 dni potem rano i wieczorem troche tego wywaru wlewam do szklanki dopelniam ciepla woda dodaje troszke kurkumy cynamonu i tak wypijam 2 razy dziennie jest super nie choruje od lat -a swiezy imbir przechowuje tak owijam biala serwetka papierowa wkladam do woreczka i trzymam w lodowce do ok 2 tyg bo bez tego szybko wiednie czy wystarczy szczegolow ?-

      1. Ścierasz imbir? A nie lepiej wycisnąć wyciskarką do czosnku? I tak pijesz sam sok z korzenia, a resztę mówisz, że wywalasz. To tak to byś miała od razu oddzielone i nie trzeba by było cudować z odlewaniem

  4. Ja tez ..kocham te strone..i cudowne pytania do autora
    artykulu..

    A ile tego..a ile tamtego.
    I ta piękna odpowiedz..
    ..uczcie się samodzielnosci..
    To lubie..

  5. Tak pytania są cudne,odpowiedzi rowniez……pozdrawiam Was wszystkich serdecznie życząc dużo radosci z picia tej zajesmacznej herbatki???

  6. Mam pytanie syrop p,rakowy soda 1 łyzeczka plus miód i gotować 7-10 min a ile wody ? Czy to musi byc gęsta papka czy to porcje na jedną szklankę proszę o odpowiedż, dziekuję

  7. Dopadła mnie kamica niestety. Chcę rozpuścić, wydalić, nawet urodzić kamyczyska, zanim dopadną mnie lekarze ze swoimi inwazyjnymi metodami. Spróbuję tej herbatki. Imbir bardzo lubię. Mam rozumieć, że mleko kokosowe i miód nie są kluczowymi składnikami tylko dodatkami smakowymi? Nie chcę wykazywać się zbytnio własną inwencją, aby uzyskać jak najlepsze rezultaty.

  8. jest to po prostu ,,golden milk,, ,recepture mozna znalezc na innych stronach tez ,nie tylko u pana Edwarda

  9. Bardzo dziękuję za wspaniale porady .Trzymam się medycyny naturalnej już od lat i nie choruje ,ale te porady które mam na fb. Są mi potrzebne ponieważ są bardzo dobre ,jeszcze raz bardzo dziękuję

  10. Szanowni Panstwo.

    Moim zdaniem skladniki tego przepisu sa na 1 szkl.(250 ml) wody lub filizanke (pojemnosc filizanek jest mniejsza od szklanki, poniewaz sa mniejsze). Najlepiej jest zastosowac swiezy imbir. Moze byc pokrojony w plasterki, paski itp poniewaz bedzie gotowany. Wybieramy bardzo maly garnek np. do 1 litra pojemnosci lub wiekszy jezeli chcemy ugotowac wiecej tej herbaty. Jezeli wezmiemy 250 ml wody czyli jedna szklanke wrzucamy do niej swieze kawalki imbiru I kurkume (w proszku) jak rozniez mleczko kokosowe. Mozna rowniez zastosowac smietanke kokosowa. Wszystko razem gotujemy wedlug uznania by nastapilo polaczenie skladnikow mysle, ze ok. 5 minut lub 10 minut. Jak juz mamy przygotowana herbatke imbirowo, mleczno kokosowa z kurkuma dodajemy do niej jak ma mniejsza temperature niz 30 stopni C miod by nie stracic doskonalych wlasciwosci mikroelementow I witamin miodu, ktore niszczy wysoka temperatura. Jezeli ktos chcialby sobie przygotowac 1 litr herbatki imbirowej wtedy zwieksza sie ilosc skladnikow. W przepisie jest mowa o 1/4 lyzeczki imbiru to sugeruje imbir w proszku. Jezeli ktos nie ma swiezegu imbiru moze zastosowac imbir w proszku ale zrozumiale jest, ze swiezy imbir jest lepszy. Mleko lub smietanke kokosowa zazwyczaj kupuje sie w puszkach ok. 400ml. Wtedy dobrze jest zagotowac smietanke I mleko kokosowe tutaj wedlug uznania mozna uzyc polowe lub 1/3 puszki. Olej kokosowy mozna spozywac na surowo. Jezeli ktos nie ma Mleka lub smietanki kokosowej w puszce moze dodac olej kokosowy na koncu do swojej herbatki imbirowej. Mysle, ze moj opis wyjasni Panstwu wszystkie niepewnosci
    Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie

    Pozdrawiam wszy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.