chirurg, choroby serca, zdrowie, prawdziwa przyczyna chorób serca, serca, miażdżyca, zawał serca

Znany na całym świecie chirurg ujawnia prawdziwą przyczynę chorób serca!

Dwight Lundell jest chirurgiem serca z 25-letnim doświadczeniem. Mówi, że lekarze są zbyt dumni, aby przyznać się, gdy są w błędzie. On zaś wykonał ponad 5000 zabiegów na otwartym sercu, i wie, co może oznaczać jeden błąd.

Przez wiele lat szkolił się razem z innymi lekarzami z kręgu opiniotwórczego. Ze względu na literaturę naukową i seminaria edukacyjne byli przekonani, że problemy z sercem są konsekwencją podwyższonego poziomu cholesterolu we krwi.

Dlatego jedyną terapią były leki obniżające poziom cholesterolu, a także dieta, która nie zawierała tłuszczu.

Jedno odkrycie sprzed kilku lat mówi, że to stan zapalny ściany tętnicy powoduje chorobę serca.

To prowadzi do zmian w leczeniu chorób serca, a także innych związanych z nimi problemów.

loading...
loading...

Błędne sugestie dietetyczne spowodowały epidemie cukrzycy i otyłości, a także konsekwencje ekonomiczne.

Chociaż około 25 procent ludzi używa drogich leków statynowych, a tłuszcz jest obniżany, wielu Amerykanów umrze w tym roku z powodu choroby serca.

Według statystyk American Heart Association, około 75 milionów ludzi w Ameryce cierpi na problemy z sercem, 57 milionów ludzi cierpi na stan przedcukrzycowy, a 20 milionów ma już cukrzycę.

Znany na całym świecie chirurg ujawnia prawdziwą przyczynę chorób serca!

Każdego roku problemy te dotykają coraz więcej młodych ludzi.

Innymi słowy, jeśli nie ma zapalenia w ciele, cholesterol nie może gromadzić się w ścianie naczynia krwionośnego i prowadzić do udarów i problemów z sercem.

Jeśli nie ma zapalenia, cholesterol jest w stanie poruszać się po ciele bez żadnych problemów. Tak więc zapalenie to pułapka dla cholesterolu.

Zapalenie jest naturalną obroną twojego ciała przed intruzami, takimi jak wirusy, bakterie lub toksyny.

Niemniej jednak, chroniczne wystawienie ciała na szkodliwe toksyny lub pokarmy, których organizm nie może przetworzyć powoduje stan, który nazywa się przewlekłym stanem zapalnym.

Co ciekawe, o ile ostre zapalenie bywa korzystne, przewlekłe zapalenie jest szkodliwe.

Tak więc ludzie, którzy stale akceptowali zalecenia diety o niskiej zawartości tłuszczu i wysokiej zawartości węglowodanów i tłuszczów wielonienasyconych, nie wiedzieli, że zranili swoje naczynia krwionośne.

To ten uraz uraz powoduje przewlekłe zapalenie, które prowadzi do udaru, otyłości, problemów z sercem i cukrzycy.

Przyczyną przewlekłego zapalenia jest przeciążenie przetworzonych węglowodanów, takich jak mąka, cukier i produkty, które je zawierają, a także dodatkowe spożycie oleju omega-6, takiego jak słonecznik, soja i kukurydza.

Czy możesz sobie wyobrazić pocieranie skóry sztywną szczotką, aż do czerwoności?

Czy potrafisz sobie wyobrazić, że robisz to każdego dnia przez tyle lat?

Jest to sposób, w jaki można zrozumieć proces zapalny, który może zachodzić w twoim ciele. Nie ma znaczenia, gdzie odbywa się ten proces, wewnątrz czy na zewnątrz.

Przez około 60 lat żywność o dużej zawartości cukru, prostych węglowodanów i olejów omega-6 była częścią życia Amerykanów.

Czy zastanawiałeś się kiedyś, w jaki sposób spożycie słodyczy powoduje zapalenie, które powoduje choroby?

Aby to zrozumieć, wyobraź sobie klawiaturę zalaną syropem.

Spożywanie cukru powoduje szybki wzrost poziomu cukru we krwi.

W rezultacie trzustka emituje insulinę, która ma dostarczać cukier do komórek, w których jest przechowywana dla energii. Ale jeśli komórka jest już pełna, odrzuca cukier w celu ochrony.

Powoduje to wytwarzanie większej ilości insuliny, która przekształca glukozę w tłuszcz. Teraz prawdopodobnie zastanawiasz się, jak to jest związane ze stanem zapalnym. Cóż, nadmierne cząsteczki cukru łączą się z wieloma białkami, które uszkadzają ścianę naczyń krwionośnych.

A zapalenie następuje z powodu ciągłego urazu. Dr Lundell mówi, że widział to zapalenie w tętnicach w ponad 5000 zabiegów.

Tak więc, słodka bułka zawiera wiele kwasów omega-6 oprócz cukru. Te smakowite frytki, które uwielbiasz, są namoczone w oleju sojowym. Mimo że oleje omega-6 są ważne dla twojego organizmu, muszą być w równowadze z olejami omega-3.

Nadmierne spożycie kwasów omega-6 powoduje, że błona komórkowa produkuje cytokiny, które są związkami chemicznymi powodującymi zapalenie.

W dzisiejszych czasach amerykańska dieta stworzyła ogromną nierównowagę tych tłuszczów. Racja na korzyść omega 6 waha się od 15: 1-30: 1, co jest ogromną ilością cytokin. Stosunek 3: 1 byłby zdrowy.

Dodatkowy ciężar powoduje przeciążenie komórek tłuszczowych, które produkują wiele substancji chemicznych, które również powodują stany zapalne. Rozpoczyna się słodką bułką, a kończy się wysokim ciśnieniem krwi, problemami z sercem i cukrzycą.

Co więcej, proces zapalny powoduje również choroby Alzheimera. Nasze ciała nie zostały zaprojektowane do przetwarzania żywności zawierającej dużo cukru i kwasów omega-6.

Jeśli chcesz uspokoić stan zapalny, musisz wrócić do żywności, która jest bliższa ich naturalnemu stanowi. Jeśli chcesz mieć więcej mięśni, potrzebujesz białka.

Zawsze wybieraj złożone węglowodany, takie jak warzywa i owoce. Usuń lub przynajmniej zmniejsz spożycie kukurydzy i oleju sojowego i słonecznikowego, które zawierają tłuszcze omega-6.

Powinieneś wiedzieć, że jedna łyżka oleju kukurydzianego ma 7 280 miligramów omega-6, a soja ma 6 940 miligramów. Zamiast tego użyj masła od krowy karmionej trawą lub oliwy z oliwek.

Spożywanie tłuszczów zwierzęcych jest lepszym rozwiązaniem, ponieważ zawierają mniej niż 20 procent kwasów omega-6, a szanse na uzyskanie stanu zapalnego są niższe. To nieprawda, że ​​tylko tłuszcz nasycony powoduje problemy z sercem.

Teoria o cholesterolu doprowadziła do odżywiania, które jest przyczyną stanów zapalnych. Najlepszym rozwiązaniem jest wrócić do kuchni naszych dziadków…

Jeśli usuniesz przetworzone pokarmy z diety i wprowadzisz składniki odżywcze, uratujesz tętnice, które cierpią na amerykańską dietę.


Polecamy także inne ciekawe wpisy na temat zdrowia 🙂

źródło: gottadotherightthing.com


loading...
loading...

Wpisy mają na celu jedynie przedstawienie pewnego schematu. Proszę zwracać uwagę na źródło i indywidualnie rozpatrywać rzetelność informacji. Wszelkie działania oraz decyzje należy konsultować osobiście z własnym lekarzem lub duchownym. Nie ponosimy odpowiedzialności za poczynione przez czytelników kroki.

2 thoughts on “Znany na całym świecie chirurg ujawnia prawdziwą przyczynę chorób serca!”

  1. Bezedurka. Zły cholesterol jest cudownym cholesterolem bo zalepia mikro urazy naczyń krwionośnych spowodowane ich odwapnieniem. Odwapnianie zaś spowodowane jest alkalizowaniem naszych tkanek miękkich wapnem z kości. Dlaczego zaś zakwaszamy organizm? Ano nie jesteśmy drapieżnikami i brakuje nam enzymu do niwelowania kwasu moczanowego powstałego po niestrawionym mięsie. Zawał zaś nie bierze się z zatkanych żył, bo zatkane żyły uruchamiają układ obwodowy. Szukajcie a znajdziecie, prawda nas wyzwoli.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge